Aktualności

Akcja „Jadłospis przedszkolaka”
27.05.2013

W dniu 17 maja 2013 r. zakończył się konkurs skierowany do uczniów szkół ponadgimnazjalnych o profilu gastronomicznym z województwa śląskiego, którego celem było zaprezentowanie wiedzy dot. prawidłowego żywienia poprzez ułożenie optymalnego jadłospisu dziesięciodniowego z uwzględnieniem ciekawych nazw potraw.

 

Komisja konkursowa oceniła prace wg obowiązujących zasad żywienia dzieci, estetyki podania oraz pomysłowości i oryginalności nazw potraw.

 

Laureaci konkursu:


- według analizy jakościowej:


Magda Gocyla, Magdalena Lada, Tomasz Pietras

Zespół Szkół im. T. Kościuszki w Żarkach

kliknij


Joanna Farnicka

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Sosnowcu

kliknij


Magdalena Sojka

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle

kliknij

 

- według analizy ilościowej:


Patryk Błażejowski, Beata Garbowska, Natalia Dyjach

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 w Rudzie Śląskiej

kliknij

Magdalena Sojka

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle

kliknij

Uczniowie klasy 2b/k

Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu

kliknij

Laureatom konkursu składamy serdeczne gratulacje